Prima mea vrajă

– altele (de-ale altora) găsiţi aici.

Mi-am făcut prima vrajă în curte, într-o noapte fără lună, când numai felinarul meu arunca umbre pe lângă ceaunul aşezat în cenuşă. În ceaun aveam deja o poţiune, sosul de roşii, prea pipărat, borât pe tata pe ascuns de ochii mamei. Mirosea groaznic, aşa că am adăugat o foaie din cartea veche pe care-o numeşte bunica grimoar. Cred c-am luat foaia potrivită, că doar pe ea scria, pe la mijloc, „acest gen de magie preschimbă orice duhoare în aromă divină”; dar, fiindcă izul de vomă n-a pierit, că am adăugat, ca remediu, şapte paie din mătură şi două mustăţi de pisică. Ar fi trebuit trei, dar mâţei noastre negre nu-i căzuseră decât două. Poate că de-aia duhoarea a rămas neschimbată. M-am resemnat  şi am trecut mai departe, la ingredinetele esenţiale. Care-mi lipseau! N-aveam nici copite de inorogi, nici balegă de dragon şi nici măcar căcăreze de bufnită. În disperare de cauză, mi-am tăiat unghiile personale şi, fiindcă tot mă durea burta…

Pe urmă a mirosit şi mai rău, deşi am mestecat cu făcăleţul supranumit de bunica „bagheta magică”. Aşa că nu mi-a rămas decât să plec în casă, că oricum începuse să plouă, şi s-aştept s-atragă amestecul din ceaun un trăsnet care să-l activeze.

Dar n-am avut noroc, nu s-a activat decât mama, a doua zi, când mi-a descoperit lucrarea demonică şi mi-a trăsnit o bătaie.

2 comentarii la “Prima mea vrajă

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.