Duzina şerpoaicei moralizatoare…

… înţelepţită de plasma din soare 😛

Pe cine păstrezi printre prieteni? Pe cel care te laudă necondiţionat, de parcă ai fi un adevărat luceafăr răsărit dintr-un popor de excepţie? Sau pe cel care-ţi atrage atenţia, subliniindu-ţi fiecare greşeală? De pe urma cui ai de pierdut şi de pe urma cui ai de câştigat? Cine-ţi dă aripi, cel care te critică, mânându-te către mai bine, sau cel care te pune în beci, la conservat în actuala-ţi stare, până la adânci bătrâneţe? Cel care te aplaudă, spunându-ţi că totul e minunat şi trebuie păstrat, sau cel care-ţi atrage atenţia că te poţi prinde într-un joc al schimbării în bine?

Acestea fiind zise, vă invit să studiaţi tabelul duzinarilor de azi şi recad în plăcuta-mi somnolenţă de sub soarele ultimelor zile ale verii.

17 comentarii la “Duzina şerpoaicei moralizatoare…

  1. Conteaza mult felul in care esti criticat. Cand critica nu este constructiva, o vorba aruncata la intamplare te poate tranti la pamant. Doar cei care iti vor cu adevarat binele te vor critica fara sa te raneasca.

    Apreciază

  2. Dacă tot veni vorba de critică, corect este „adânci bătrâneți”. Te puteai „scoate” dacă ai fi folosit singularul și pentru „adânci”.
    „. … până spre-adâncă bătrânețe”, de exemplu. 😉

    Apreciază

  3. Recunosc ca nu sunt adepta prieteniilor de tip :eu iti spun verde in fata ce cred, daca nu iti place nu am ce-ti face! Uneori cred ca trebuie sa te uiti atent in ochii celui ce sta in fata ta si sa gandesti inainte sa vorbesti. Sinceritatea nu inseamna duritate, lipsa sensibilitatii nu cred ca da mai multa greutatea adevarurilor spuse. Adevarul tau poate sa nu fie adevarul meu si atunci de ce sa fii agresiv ? Un prieten va dori sa te ajute nu sa te descurajeze si sa te critice la tot pasul. Inainte nu mergi doar daca esti criticat ci si daca esti sustinut pe drumul ales, de increderea prietenilor. Echilibrul trebuie pastrat chiar si in prietenie.

    Apreciază

  4. Pingback: Nu pot cuprinde cu mintea | Iubesc Viaţa

  5. Eu prețuiesc oamenii care mă îndreaptă prin propriul lor exemplu de corectitudine, generozitate și înțelepciune, prin modestia lor, toate manifestate cu naturalețe, fără ostentație, întâi de ei înșiși. Rar am încredere în complimente pentru că rar sunt mulțumită de mine.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.