Două duzini plagiate

…   …   …

Am fost în vizită la psi (şi vă invit să-mi urmaţi exemplul), dar am cruţat de data asta duzina ei şi m-am repezit la tabelul cu link-uri (pe care vă sfătuiesc să nu-l neglijaţi), unde am dat, la numărul 1,  de dor de femeie.  Apoi am urmat link-ul, am găsit o poezie şi… am plagiat-o! Iată rezultatul, intitulat „Luna-a uitat să răsară”:

Luna-a uitat să răsară.
Noaptea alunecă iar spre trecut.
Gândurile – gâturi lungi
de egrete mute
au răsărit la fel ca stelele
ce pălesc apoi în lumină.
Inimi visătoare –
corăbii pline de ecouri adânci –
nu au răspuns,
deşi le este atât de sete
de un cuvânt.
Luna-a uitat să răsară…

Apoi, fiindcă încă aveam chef de joacă, m-am dus la Tiberiu (pe care l-am bănuit c-a duzinit, deşi nu se trecuse încă în tabel). Şi am plagiat şi duzina lui, după cum urmează:

Cuvântarea celei mai bătrâne vrăjitoare în viaţă la încheierea soborului de 20 de zile al novicelor, la care a fost invitată de onoare:

Mărturisesc că, în urmă cu douăzeci de zile, n-am putut să cred că ne vom reîntoarce atât de mult în trecut. N-am crezut că ne mai putem întoarce în noaptea practicilor demonice din anii evului întunecat. N-am crezut că, din puţurile adânci ale gândirii creatoare, se va mai revărsa vraja  strigată de gâturi tinere care urlă din răsputeri cu sete, cu inimi împietrite şi cu cuvânt demolator, lepădându-se un răsărit care, în istoria noastră, s-a dovedit a fi pustiitor. N-am crezut că vocile celor care au altceva de spus pot crea astfel de vrăji mute. N-am crezut că voi, graţioase egrete, aveţi puterea unor vulturi hulpavi. Am pentru voi un singur răspuns: vă anunţ că mă voi îmbarca pe aceste corăbii cu care aţi ieşit din neant, corăbii oculte pe care ne invitaţi cu altruism.

În încheiere, vă anunţ că plec de-acasă în zori de zi, aşa că ne revedem, cu răspunsuri la eventualele comentarii şi cu vizite pe alte bloguri, de luni încolo 🙂

38 comentarii la “Două duzini plagiate

  1. Pingback: Psi duzineală – Anunţ « Tiberiuorasanu's Blog

  2. Pingback: Duzina de cuvinte- Noi? « Cățărătorii

  3. Pingback: DUZINA DE CUVINTE : Acum sunt o egretă, gâscă nu mai sunt de mult ! « Dictatura justitiei

  4. Superb! Felicitări! Mai ales pentru a doua, extrem de ingenioasă! Şi poezia îmi place, fireşte, dar eu vin de pe blogul celei de-a doua „surse” şi chiar mă întrebam ce naiba ai găsit de plagiat la chestia aia! 😀 Recunosc că surpriza a fost una extrem de plăcută, mai ales că ai pus şi virgulele care lipsesc din „original”!
    Încă o dată, felicitările mele!!!

    Apreciază

  5. Pingback: Duzina de cuvinte – Vrei…? « irealia

  6. Salut!
    Eu abia ce-am apărut pe-aici, nu ştiu cum de-am pierdut atâta timp…
    Duzinile tale plagiate mi-au făcut ziua! Nu ştiu cum să-mi îndrept buzele, că stau lăţite, aşa, încercând să ajungă la urechi. Tare mi-e că vor reuşi :))

    Apreciază

  7. Pingback: orizont subiacent « Almanahe

  8. Pingback: eu vara plagiez… 2 – psi-words

  9. Pingback: Sticlărie | Joramotive de sărit obstacole

  10. Pingback: 4 versuri pentru 12 cuvinte impuse « VeroVers

  11. Pingback: LIEBSTER BLOG AWARD - Leapșa în blogosfera !

  12. Pingback: Vrei…? | irealia

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.